diederick.reismee.nl

Eerste week in India

Inmiddels ben ik helemaal gesetteld in Recoup. De mensen hier zijn erg vriendelijk en bescheiden, ik voel me erg welkom. Ook de voorzieningen zijn dik voor elkaar. Zo heb ik in mijn eigen kamer een airco, eigen badkamertje, koelkast, bedden en tv dus ik hoef het WK niet te missen ;)

Vrijdag toen ik aankwam heb ik gelijk dokter Sharan gesproken. Hij heeft een erg positieve diagnose gesteld: TOS (Thoracic Outlet Syndrom) wat zoiets wil zeggen dat mijn bloedvaten en zenuwbanen bekneld zijn geraakt tussen mijn spieren in nek en schouders, waardoor de pijn uitstraalt naar mijn handen. De behandeling zal bestaan uit drie fases: triggerpoint release, myophysical ... en versterken van spieren.

Het idee is dat de triggerpoints de spieren laten samentrekken en daarbij bloedvaten en zenuwbanen bekneld raken. Door deze triggerpoints weg te masseren en spieren uit elkaar trekkenkomt er weer ruimte en door de spieren te versterken, blijft dieruimte in stand. De behandeling is behoorlijk intensief: ik word drie keer per dag gemasseerd wat in het begin enorm pijn deed, maar dat wordt gelukkig al minder. Voor zover mijn behandeling.

Inmiddels heb ik ook al wat gezien van Bangalore. Het verkeer is een complete chaos en als je gebruik maakt van de bus, moet je er al rijdend in springen en al rijdend er ook weer uit :) veel mensen kijken je aan alsof ze nog nooit een blanke hebben gezien. Ik krijg nu een beetje een idee hoe een Marokkaan zich moet voelen in een Veluws dorp :)

Veel dingen zijn hier anders, wat hier normaal eten is, brandt je in Nederland de mond uit en waar je in Nederland moeite moet doen om een lift te krijgen, moet je hier moeite doen om ze af te slaan. Waar ze je in Nederland soms minzaam aankijken, wordt je hier door mensen met een dubbele leeftijd met sir aangesproken (niet altijd even relaxed). Pas ging ik samen met Titus (een softwareprogrammeur bij één van de ICT bedrijven hier) naar een museum waar een behoorlijke rij voor stond. Toen de beveiliging zag dat we in de rij stonden, werd er gelijk op de fluit geblazen en werden we naar voren gehaald; als blanke hoef je blijkbaar niet te wachten. Belachelijk, maar wel handig.

De kerk waar we zijn geweest is een Anglicaanse kerk. Interessant om te zien hoever deEngelsecultuur hier is doorgedrongen. Ik hoop gauw weer wat nieuws te plaatsen.

Mapien

Ha Diederick, Net van Pien gezien dat je een schema mét foto's hebt.Leuk om zo even me te kunnen kijken. Heel veel sterkte met alle behandelingen daar. liefs mapien

Pien

Fijn dat je het WK niet hoeft te missen lieverd.. echt heel belangrijk in het leven ;) ik zal op de toeter blazen! Succes vandaag en hoop je vanavond te spreken! X

Karel en Leontien

Ha broertje mooi dat ze denken wat gevonden te hebben, zou echt gaaf zijn!!
Probeer maar een beetje van die masage te genieten, Als je straks terug ben is dat over...
He heel veel succes! we denken aan je!
groeten Karel en Leontien

Diederik

Leuk om je weblog te lezen en de foto's te zien.

Anglicaanse kerk - je Londen bezoek was dus alvast een goede voorbereiding met de Westminster Abbey en Southwark Cathedral!

MariskaM

Leuk om dit zo te lezen en je foto's te bekijken.. Weten we toch een beetje wat je daar allemaal uitspookt! ;-)
Succes..en geniet van t WK.. :P
Groetjes, Moensjes uit Rhenen

Nadine

Ha Diederick,

Kreeg je weblogadres van Pien. Leuk om mee te lezen en zo met je mee te kunnen leven. Heb 'n goede tijd!

Groet uit Utrecht! Nadine

Genki

Hey Diederick!

Wens je heel veel succes! Zal je weblog nauwgezet bijhouden wat je allemaal uitspookt in India;)

Groeten!

Genki

Beekman

Hoi Diederickje,
Mooi dat het goed gaat en dat ze iets gevonden hebben.
Veel succes en kijkplezier ;-)

Groeten

Co en Alinda

Ha Diederickje,

Fijn dat het je goed bevalt daar, en dat ze al een diagnose hebben kunnen stellen! We hopen dat het helpt :)

Ik denk dat ik, als je terug komt, helemaal geen nasi meer van je wil eten, je had al geen hekel aan pepers...

Groetjes, C&A

Martijn

Ha Diederick!

Mooi om zo op de hoogte te kunnen blijven van je ervaringen. Ik hoop dat de behandeling tot een goed resultaat leiden. De eerste berichten klinken hoopvol!

Alle goeds, Martijn

Ronald

Leuk om te lezen! En die behandeling... klinkt positief. Hopen dat de diagnose klopt, dan. :)

August

Geweldig dat jullie deze blog hebben gemaakt. Leuk om zo een beetje op de hoogte te kunnen blijven van de vorderingen.

Het zou wel echt waanzinnig zijn als ze nu al iets gevonden hadden, dan was het allemaal toch niet voor niets!

Nou, succes verder met alles, en Gods Zegen!

Ming

Hi Diederick,
Goed om te horen dat het goed gaat. Wat een schande dat je niet hoeft te wachten, maar wel een grappig verhaal. Leuke foto heb je geplaatst met Pauline.

Matthijs

Heej Diederick,

Drie keer per dag massage. Wie wil dat nou niet? :P

Goed om even wat van je te horen. Je vermaakt je prima zo te lezen.

Groeten vanuit de mooiste wijk van Enschede :)

Corine

Ha Diederick!!
Wat leuk om zo op de hoogte te blijven..
Heel veel succes met de behandeling!
Groetjes Corine de Bruin

Marjan van den Berg

Beste Diederick,

Super geregelt zo'n site! en fijn dat de diagnose zo'n positieve is!! dan kan er aan gewerkt worden.
Genieten doe je wel zo te lezen! blijven doen dan gaat de tijd ook erg snel!
Hier gaat alles ook goed, we houden je op de hoogte!

liefs, Marjan

Joost en Jantine

Hee Diederick!
Wat leuk om weer wat van je te horen!
En wat fijn dat de diagnose zo positief is, klinkt hoopvol!
Geniet van al je ervaringen (jammer dat Pauline er niet bij is!)..
Veel succes!

Geretta

Hoi Diederick,

Wat leuk om je verhalen te lezen! Wat een zegen dat er zo`n concrete diagnose is gesteld! Dat geeft hoop voor de toekomst. Ik hoop je met Pien in Nederland hand in hand aan te kunnen treffen ;)

Geniet naast al die behandelingen ook van de omgeving, in India kom je niet dagelijks!

Sterkte in alles! En.. ik heb de vrije zaterdag van Pien al een keertje ingepikt! Eigenlijk best leuk...

Joas

Hey Diederick!
Tof om wat te lezen. Echt leuk geschreven ook! Veel succes en zegen! Ik ga je blog bijhouden!

groet

joas

Annemieke

hi Diederick,

heel veel succes daar in dat verre india. Geniet extra van het stukje Nederland dat je dan toch nog kunt kijken:) En geniet ook van het leven daar, als je weer terug bent, moet je weer wennen dat je niet automatisch vooraan in de rij gaat staan!

Groetjes annemieke

Bart-Jan

Diederick!

Ik was erg benieuwd wat je daar allemaal uitspookt in India! Het doet me goed om te horen dat jij daar op je kratje achter de tv het legioen toejuicht! Hier regenen we vandaag de tent uit... terwijl jij vast op een olifant door de stad rijdt. Zo te zien vermaken jouw docters zich ook opperbest met zo'n joviale grappenmaker in de tent...!!!
Succes man!

Herma

Hey Diederick,
Leuk dat we je belevenissen kunnen volgen.
Zou super zijn als de behandeling aanslaat. Ik ga je volgen hoor! Ben als fysio natuurlijk wel heel benieuwd. Succes!

Johannes

Ha papa/ex-kringleider!
Goed om wat van je te horen!

Gods zegen daar in India!

Johannes

t.Joke

Zoals iedereen schrijft, zijn wij natuurlijk ook blij te horen dat er een aanleiding voor je klachten gevonden is. Als je zo intensief bezig gehouden wordt gaat de tijd misschien wel snel. Je doet natuurlijk veel indrukken op. Wij gaan stemmen vandaag in Nederland, ben benieuwd wat eruit rolt.
Liefs van ons allen.

W&M

Over aandacht niet te klagen;) Leuk zo'n weblog, kunnen we je een beetje volgen!

Fijn om te horen dat er zo'n positieve diagnose is gesteld. Daar mogen we hoop uit putten!

We zullen Pien goed verzorgen.. zeker nu ze zo in de put zit na zo'n dramatische verkiezingsuitslag!

Marjanne

Ha Diederick!
Leuk om je berichten te lezen, fijn dat het op dit moment gunstig lijkt. Succes daarginder!

Groetjes Marjanne

Emma

Ha Diederick,

bedankt voor je mailtje met website.
Leuk om je zo een beetje te volgen en op de hoogte te worden gehouden.
Mooi dat de diagnose positief is! Hopelijk hebben de behandelingen het gewenste resultaat. Sterkte ermee!
Tjonge wat een cultuurverschillen zeg... Je wordt gewoon behandeld als de koning als ik het zo begrijp.
En rijdend de bus inspringen/uitspringen haha... dat was je misschien al wel een beetje gewend vanuit NL;)?!?!
Nou doe voorzichtig, sterkte met de behandelingen en geniet ook van het land/de mensen/de cultuur/de natuur/etc.

Tot je volgende bericht!

Hartelijke groet,

Emma

hoi diederick.

wat fijn dat je al wat vooruit boek .ik wilde je even een berichtje sturen ,om te zeggen dat ik met je mee leef.leuk dat dat op deze manier kan.leuk ook om je belevenissen te lezen. groetjes tante adri .